Στην πανέμορφη και αρχοντική Κηφισιά μάς ξεναγεί η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Απο πέτρα και χρόνο», με τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, την Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 20:00.

Μια περιοχή που από παλιά ήταν τόπος παραθερισμού και αναψυχής. Σήμερα το παλαιό συνυπάρχει αρμονικά με το καινούργιο. Με υπέροχα ξενοδοχεία υψηλής αισθητικής. Πόλη που διαφυλάσσει τον λαϊκό της χαρακτήρα, αλλά και σπίτια υψηλής αισθητικής, που τα συναντάμε διάσπαρτα παντού.

Η φύση οργιάζει, καθιστώντας την Κηφισιά συνώνυμη με τον ευχάριστο περίπατο και την απόδραση από την τύρβη της μεγαλούπολης Αθήνας.

Τα νέα ημίωρα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο» «επισκέπτονται» περιοχές κι ανθρώπους σε μέρη επιλεγμένα, με ιδιαίτερα ιστορικά, πολιτιστικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εισχωρεί στη βαθύτερη, πιο αθέατη ατμόσφαιρα των τόπων, όπου ο χρόνος και η πέτρα, σε μια αιώνια παράλληλη πορεία, άφησαν βαθιά ίχνη πολιτισμού και Ιστορίας. Όλα τα επεισόδια της σειράς έχουν μια ποιητική αύρα και προσφέρονται και για δεύτερη ουσιαστικότερη ανάγνωση. Κάθε τόπος έχει τη δική του ατμόσφαιρα, που αποκαλύπτεται με γνώση και προσπάθεια, ανιχνεύοντας τη βαθύτερη ποιητική του ουσία.

Αυτή η ευεργετική ανάσα που μας δίνει η ύπαιθρος, το βουνό, ο ανοιχτός ορίζοντας, ένα ακρωτήρι, μια θάλασσα, ένας παλιός πέτρινος οικισμός, ένας ορεινός κυματισμός, σου δίνουν την αίσθηση της ζωοφόρου φυγής στην ελευθερία και συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος είναι γήινο ον κι έχει ανάγκη να ζει στο αυθεντικό φυσικό του περιβάλλον και όχι στριμωγμένος και στοιβαγμένος σε ατελείωτες στρώσεις τσιμέντου.

Κείμενα-παρουσίαση: Λευτέρης Ελευθεριάδης

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ηλίας Ιωσηφίδης

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Ιωσηφίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Μαυροφοράκης

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης

Μοιράσου το άρθρο: