Στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ -και αγορά- κινούμενων σχεδίων του κόσμου, που διεξάγεται στο Ανσί (Annecy) της Γαλλίας, στην καρδιά των γαλλικών Άλπεων, ταξιδεύουν τα ελληνικά κινούμενα σχέδια, έως τις 30 Ιουνίου, φέτος ψηφιακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών δημόσιας υγείας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων ταξιδεύει την ελληνική δημιουργικότητα στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του κόσμου στη Γαλλία.

Σε συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2017 και αναπτύχθηκε με συνέπεια, ο συλλογικός φορέας των επαγγελματιών του Ελληνικού Animation και το σήμα «Greece Animated» βρίσκεται στην καρδιά των διεθνών καλλιτεχνικών και εμπορικών εξελίξεων του κλάδου. Με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και φέτος, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ συμμετέχει, ψηφιακά λόγω των έκτακτων συνθηκών δημόσιας υγείας, στην οπτικοακουστική αγορά (MIFA) του Annecy με 15 εκπροσώπους.

Η ψηφιακή εκδοχή του μεγαλύτερου γεγονότος animation στον κόσμο θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου 2020 με πάνω από 10.000 συμμετέχοντες.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πάνος Κουάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, αναφέρει: «Είμαστε μαζί με την κοινότητα του Ελληνικού animation, ακόμη και στις φετινές δύσκολες συνθήκες, και αισθανόμαστε υπερήφανοι που το ελληνικό ταλέντο στα κινούμενα σχέδια βρίσκει σταδιακά τη θέση που του αξίζει. Το ΕΚΟΜΕ στέκεται αρωγός σε κάθε δράση εξωστρέφειας του οπτικοακουστικού κλάδου της χώρας μας». Ο πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, Βασίλης Κ. Καραμητσάνης, υπογραμμίζει: «Η κοινότητα των κινουμένων σχεδίων στη χώρα δεν πτοείται  και έτσι βρισκόμαστε και φέτος παρόντες στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου για τον κλάδο μας και ελπίζουμε σε σημαντικά αποτελέσματα».

Η δράση αυτή της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού 75 χρόνων δημιουργίας ελληνικών κινούμενων σχεδίων (1945-2020), οι εκδηλώσεις του οποίου βρίσκονται υπό την αιγίδα και υποστηρίζονται συνολικά από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: communication@ekome.media 

asifagreece@gmail.com

Μοιράσου το άρθρο: