Σε µια ξεχωριστή νυχτερινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 18:00.

Η ξενάγηση ξεκινάει από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με προορισμό το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο λάμπει φωτισμένο κάτω από τον αττικό ουρανό, το απόγευμα, όταν πλέον οι περισσότεροι επισκέπτες θα έχουν αποχωρήσει.

Μικρά και μεγάλα μυστικά αποκαλύπτονται, μέσω της ιστορίας, που μας ταξιδεύει πολλές χιλιετίες πίσω. Ανακαλύπτουμε τα μυστικά των Καρυάτιδων, που “ξαναγεννήθηκαν” με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και θαυμάζουμε τις μετόπες του Παρθενώνα, τις κόρες, τους κούρους και τα χρωματιστά αγάλματα.

 

Παρασκευή 6 Μαρτίου, 18:00

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης

Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες

Συνολική διάρκεια δράσης: 2,5 ώρες

Κόστος ξενάγησης: 10 € /άτομο

Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης

Πληροφορίες/Κρατήσεις: Ολόκληρο: €10, Μειωμένο: €5, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/φοιτητικής ταυτότητας)

Τηλ.: 2103250341

info@ekedisy.gr

Σημείο συνάντησης

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση, θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:15)

Μοιράσου το άρθρο: