Το θεατρικό έργο «The River», του Jez Butterworth, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00, στο Από Μηχανής Θέατρο. 

Μια αφέγγαρη νύχτα του Αυγούστου, όταν οι θαλασσινές πέστροφες επιστρέφουν στο ποτάμι, ένας άντρας πηγαίνει την καινούρια του αγαπημένη στο απομονωμένο εξοχικό της οικογένειάς του, το οποίο επισκέπτεται για ψάρεμα από τότε που ήταν παιδί. Μα αυτή δεν είναι η μόνη γυναίκα που έχει φέρει εδώ και σίγουρα ούτε η τελευταία.

Το «The River» αποτελεί μία αδιάκοπη ερωτική περιπλάνηση. Μία ουτοπική αναζήτηση της ιδεατής γυναίκας, όπως αυτή προβάλλεται στην πρώιμη εφηβική σκέψη.

Ένας άντρας και δύο γυναίκες. Ή ίσως ένα άντρας και η μία γυναίκα… ή και όλες… Με τον άντρα να παραμένει διαρκώς απών, ακόμα και στον προσωπικό του χώρο, και τη γυναίκα να είναι σταθερά παρούσα, ακόμα και σε ένα ανοίκειο περιβάλλον.
Ένα άχρονο σύμπλεγμα στιγμών, όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον γίνονται ένα, για να επιβεβαιώσουν την αναπόφευκτη απώλεια του έρωτα.
Δύο γυναίκες, μία πέστροφα, ένα κόκκινο φουστάνι, ένας νεκρός κοκκινολαίμης, ένα πορτρέτο, μία πέτρα… λόγια αγάπης. Όλα αυτά, ή ίσως και τίποτα…
Και ο άντρας πάντα να αφήνεται να παρασυρθεί από το προσωπικό του ποτάμι, σε μία αέναη ροή ανάμεσα σε γυναικείες παρουσίες… σε ένα μονότονα επαναλαμβανόμενο μοτίβο…

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ηδύλη Τσαλίκη
Σκηνοθεσία-μουσική: Χρήστος Θάνος
Σκηνικά: Έρση Δρίνη
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Ερμηνεύουν: Μαρία Ζερβού, Μελίνα Κατσακούλη, Χρήστος Θάνος
Φιλική συμμετοχή: Πηνελόπη Σκαλκώτου
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Φωτογραφία promo: Νίκος Αργυρόπουλος
Sound Design: Στέφανος Δουβίτσας
Bίντεο: Κυριάκος Γκίκας
Στο βίντεο εμφανίζεται ο Έκτορας Γκούμας.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, στις 21:00.

Διάρκεια: 70’

 

Τιμές Εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15€, μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ): 12€, ατέλειες: 5€

 

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Αθήνα

amtheater.gr

Μοιράσου το άρθρο: