Το «3ο Θεατρικό αντίσκηνο» διοργανώνουν ο Δήμος Θάσου και η σχολή θεάτρου «Δήλος», για ένα ακόμη καλοκαίρι, από τις 16 έως τις 21 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κάμπιγκ του Πρίνου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: σπουδαστές-φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών (χορού, δραματικών σχολών/πανεπιστημιακών τμημάτων, εικαστικών – μουσικών σχολών), καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, σκηνοθέτες, μουσικούς κ.ά.), ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ή θέλουν να ασχοληθούν με τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου.

Λειτουργούν δύο τμήματα: Ένα για επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους  και σπουδαστές δραματικών σχολών και ένα για τις θεατρικές ομάδες του νησιού και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Στο «3ο Θεατρικό Αντίσκηνο Θάσου» θα καταθέσουν γνώσεις κι εμπειρίες:

-Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Δήμητρα Χατούπη, διευθύντρια της σχολής, με θέμα «Κείμενα και αντικείμενα».

-Ο θεατρικός συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, με θέμα «Γράψε – παίξε το έργο σου», σε ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 στο Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Θέατρο ντοκουμέντο».

-Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, ιδρυτής της Εταιρίας Θεάτρου «Χώρος» με θέμα «Ο Ρόλος της Μάσκας στην Υποκριτική Τέχνη».

– Ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, με θέμα «Λογοτεχνία και Θέατρο-Εκλεκτικές συγγένειες».

-Η σκηνοθέτις Αλεξάνδρα Καζάζου,  συνεργάτης του περίφημου Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, με θέμα «Η ένταξη της ατομικότητας στην ενέργεια του συνόλου».

-Ο σκηνοθέτης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Λάμπης Ζαρουτιάδης (Λόγω Τιμής. Η ζωή που δεν έζησα, Φεύγα κ.ά.), με θέμα «Ο ηθοποιός κάτω από τη σκηνή και μπροστά στην κάμερα».

-Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Αδαμαντιάδης, με θέμα «Η μέθοδος Meisner στα έργα του Σαίξπηρ».

-Η σκηνοθέτις και υπεύθυνη των θεατρικών ομάδων του Δήμου Θάσου, Δέσποινα Πανταζή, με θέμα «Τεχνικές προσεγγίσεις στον ρεαλισμό».

Η επιβάρυνση κατ’ άτομο είναι 220 ευρώ για την παρακολούθηση του σεμιναρίου για τις έξι ημέρες, με δωρεάν διαμονή σε σκηνές και ένα δωρεάν πλήρες γεύμα.

Εγγραφές: Δραματική σχολή «Δήλος»

Ελευσινίων 11, Αθήνα

Τηλ. 210-5203562

Μοιράσου το άρθρο: