Η παιδική παράσταση «Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά» παρουσιάζεται, με ταυτόχρονη διερμηνεία της Ανδρονίκης Ξανθοπούλου στην ελληνική νοηματική γλώσσα, στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος, κάθε Κυριακή, στις 11:30. 

Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά, τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται, προκειμένου να τον βρει, να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος περνάει πολλές περιπέτειες αλλά γνωρίζει και πολλούς νέους φίλους που τον βοηθούν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίκα Τσουδερού

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Βοηθός σκηνικών: Αλέξης Χατζηγιάννης

Κούκλες-επιμέλεια κοστουμιών: Άννα Σαντοριναίου

Φωτογραφίες-poster: Χρήστος Συμεωνίδης

Παίζουν: Μιχάλης Ψαλίδας, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

 

Διάρκεια παράστασης: 55’

Τιμή εισιτηρίου: 8€

 

Εκπαιδευτικά οφέλη της παράστασης:

«Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά», μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους του υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης. Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με τη φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβιτσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να το αναζητήσει. Σε ένα δάσος που κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό, τα μπλε μαλλιά του δεν φαντάζουν πρόβλημα και καθώς ο Άτρο μπαίνει πιο βαθιά μέσα στο δάσος αναζητώντας τον φίλο του, δημιουργεί καινούριες αναπάντεχες φιλίες που δεν βασίζονται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά στην αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη σε έναν κοινό σκοπό.

Η ιστορία, εάν και απλή στη δομή της για να είναι κατανοητή σε παιδιά μικρής ηλικίας, θέτει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική (σχολική) ζωή των παιδιών. Μιλά για το bullying, το ξεπέρασμα των φόβων αλλά και τη διαδικασία της δημιουργίας φιλίας με άτομα διαφορετικά από τα ίδια τα παιδιά.

 

Θέατρο Φούρνος   

Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη

Τηλ: 210 6460748

www.fournos-culture.gr 

 

Μοιράσου το άρθρο: