«Το αλάτι της γης» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με νέους καλλιτέχνες

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 13:00,  ο Λάμπρος Λιάβας και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Το αλάτι της γης» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, προσκαλώντας πέντε εξαιρετικές μουσικές παρέες, που αποτελούνται από ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες.

Πρόκειται για μικρά μουσικά σχήματα (κυρίως τρίο), που με πολλή αγάπη και γνώση εμπνέονται, ερευνούν και προβάλλουν στο σήμερα διάφορες πτυχές από τη μουσική μας παράδοση: δημοτική, ρεμπέτικη, λαϊκή, ακόμη και καντάδες!

Πέντε μουσικές παρέες για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Πέντε εξαιρετικές μουσικές παρέες εκπροσωπούν τις νεότερες γενιές των μουσικών, που διακρίνονται για τις συστηματικές σπουδές, το ανήσυχο ερευνητικό πνεύμα, την υπέρβαση στα στεγανά ανάμεσα στα μουσικά είδη, καθώς και για την πολύπλευρη παρουσία τους στα μουσικά πράγματα.

Στην εκπομπή μιλούν για την πορεία και τις αισθητικές επιλογές τους, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα: «Μπαμ Τρίο»: Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν-πιάνο-τραγούδι), Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα-τραγούδι), Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί-τραγούδι).

«Sabi Trio»: Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν-πιάνο-τραγούδι), Ελένη Χαρταλάμη (τραγούδι-σαντούρι-κρουστά), Κωστής Κωστάκης (κιθάρα-τραγούδι).

«Τρίο Κατάρα»: Παναγιώτης Διαμάντης, Σωτήρης Λέτσιος, Κωστής Κωστάκης (κιθάρα-τραγούδι).

«Αγκουρέτο Ensemble»: Θεοδώρα Αθανασίου (λάφτα-κιθάρα-τραγούδι), Αλέξανδρος Κεντρής (μπουλγαρί-μπουζούκι-τραγούδι).

«Santa Bella – Σαν ταμπέλα»: Φάνης Ζαχόπουλος (κιθάρα-τραγούδι), Ελένη Ζαχοπούλου (τραγούδι), Γιώργος Κοντοχριστόπουλος (μπουζούκι).

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

 

Μοιράσου το άρθρο: