Το έργο «Cowboy Mouth», του Σαμ Σέπαρντ και της Πάτι Σμιθ, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ομάδα «Αρχή Workshop Theater», στο Θέατρο Φούρνος, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, έως τις 11 Απριλίου, στις 21:00.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αυτοβιογραφικά έργα που πρωτοπαρουσιάστηκε στο American Place Theater της Νέας Υόρκης, με τον Σαμ Σέπαρντ στοn ρόλο του Slim και την Πάτι Σμιθ στοn ρόλο της Cavale.

Με αφετηρία τη μουσική και σ’ έναν ελεύθερο τζαζ αυτοσχεδιασμό λόγου, οι συγγραφείς δημιουργούν ένα αλλόκοτο περιβάλλον στα όρια του παραλόγου, ένα περιβάλλον μεταξύ τέχνης και ζωής, γεμάτο φαντασιώσεις και όνειρα, ψάχνοντας στην ουσία την ταυτότητα και τον προσανατολισμό τους.

Εξερευνώντας το διάστημα μεταξύ της απόλυτης φαντασίωσης και του ωμού ρεαλισμού, προσπαθούν να ισορροπήσουν πόθους, ανάγκες, αισθήματα κι ένστικτα.

Η συνάντηση με τους ήρωες συμβαίνει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, σε ένα απομονωμένο σημείο κάπου στην Αμερική. Μακριά από την επίδραση του πολιτισμού και της κοινωνίας, ο Slim και η Cavale δημιουργούν μια δική τους πραγματικότητα, ζωντανεύοντας τα πιο τρελά όνειρά τους.

Ένα δωμάτιο απόλυτης ελευθερίας του νου και της φαντασίας. Ένα μέρος ψυχικής και σωματικής έξαρσης που φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με τα όριά τους.

«Θέλαμε να μιλήσουμε για δυο ανθρώπους που ήταν μοιραίο να συναντηθούν. Δύο μεγάλους ονειροπόλους που βρέθηκαν μαζί αλλά ήταν γραφτό να έχουν ένα λυπηρό τέλος. Ήταν η πραγματική ιστορία του Σαμ και εμένα. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να μείνουμε μαζί. Εκείνος θα επέστρεφε στη γυναίκα του και τα παιδιά του και εγώ θα συνέχιζα το δρόμο μου.»

Πάτι Σμιθ

 

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Νέλλη Καρρά

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Επιμέλεια μουσικής: Ονησίφορος Ονησιφόρου

Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος

 

Παίζουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Γιώργος Λιάκος

 

Πρεμιέρα: Τετάρτη 13 Μαρτίου

 

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, μέχρι τις 11 Απριλίου, στις 21:00

 

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη

 

Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων:

210 6460748

 

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ (γενική είσοδος) | 10 ευρώ (άνω των 65 ετών)

8 ευρώ (φοιτητικό) | 5 ευρώ (ατέλειες, άνεργοι)

Μοιράσου το άρθρο: