????????????????????????????????????

Η παράσταση «Το δέντρο που αγαπούσε», ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι για παιδιά από 5 ετών και άνω, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την ομάδα ΒίΔα, στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ», κάθε Κυριακή, στις 11:30.

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Δύο κορίτσια γνωρίζονται σ’ ένα ταξίδι με το τρένο, γίνονται φίλες κι αρχίζουν να παίζουν. Μέσα από το παιχνίδι, με μπόλικο χιούμορ και πολλή φαντασία, μεταμορφώνονται στους ήρωες ενός παραμυθιού, σ’ ένα δέντρο κι ένα αγόρι. Και τότε ξεκινάει το πιο διασκεδαστικό ταξίδι. Τα δύο κορίτσια παίζοντας ανακαλύπτουν τα μονοπάτια της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της ενηλικίωσης και της γενναιοδωρίας της φύσης προς τον άνθρωπο. Σ’ αυτή τη διαδρομή έρχονται αντιμέτωπες και με τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, την απληστία του ανθρώπου απέναντι στη φύση, τη μοναξιά και τελικά με την ίδια την πραγματικότητα. Η αλήθεια μπλέκεται με το παραμύθι ενώ το τρένο συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι του.

Η ομάδα ΒίΔα αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της συνύπαρξης τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο. Με τρυφερό βλέμμα, ακουμπάει τα στοιχειώδη της ανθρώπινης ύπαρξης και προσπαθεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα τι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Η παράσταση συνδυάζει την πρωτότυπη και ζωντανή μουσική, με τον χορό, το τραγούδι και το animation, προσκαλώντας τους θεατές κάθε ηλικίας να βιώσουν τα συναισθήματα των ηρώων του παραμυθιού και να μοιραστούν το χάρισμα που έχουν εκείνοι που ξέρουν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Ομάδα ΒίΔα

Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Ορέστης Τάτσης

Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ

Σκηνικά/κοστούμια: Έλλη Παπαδάκη

Κίνηση: Θένια Αντωνιάδου

Animation/γραφικά: Νικολάια Γενηγεωργίου

Εικαστική σύνθεση έντυπου υλικού: Σμαράγδα Καφετζή

Παίζουν: Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή

 

Ημέρα και ώρα παράστασης: κάθε Κυριακή, στις 11:30

Διάρκεια παράστασης: 80′ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€

 

«Το Τρένο στο Ρουφ»-Θεατρικό Βαγόνι

Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

Τηλ: 210 5298922

www.totrenostorouf.gr

Μοιράσου το άρθρο: