Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές του, μέσω του OIFF Online Cinema, μιας online ανοιχτής κινηματογραφικής αίθουσας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε ποιοτικές ταινίες, σύγχρονες και κλασικές, ελληνικές και ξένες.

Στο πλαίσιο αυτό, το OIFF Online Cinema θα συνεχίσει τις προβολές του μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων από τη νέα διεύθυνση http://www.facebook.com/nplano

Ετοιμάζει, ήδη, τις μεταφράσεις και τους υποτιτλισμούς αριστουργημάτων του παγκόσμιου κινηματογράφου, τις οποίες θα προβάλει από ψηφιακές κόπιες high definition.

Έχουν, ήδη, παρουσιαστεί σε διπλές προβολές 40 «προγράμματα»:  39 μεγάλου μήκους ταινίες και ένα «πακέτο» με 11 μικρού μήκους. Οι 5 ήταν ελληνικές,  1 ήταν από την Κύπρο (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν από  όλες τις χώρες του κόσμου) και οι υπόλοιπες από 19 χώρες (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν στην Ελλάδα και την Κύπρο).

Προσεχώς προβάλλονται:  

– Δυο αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, του Τσέχου «Μελιές», Κάρελ Ζέμαν: Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βερν & Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν.

Ανίκι Μπόμπο, η πρώτη ταινία του κορυφαίου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα. Η ταινία πρόδρομος του ευρωπαϊκού νεορεαλισμού. Γυρίστηκε το 1942 ήταν εμπορική αποτυχία και 23 χρόνια αργότερα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ των Κανών, ως «ταινία αποκάλυψη»! Στην Ελλάδα έχει προβληθεί μόνο μια φορά, πριν πέντε χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, σε αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας κι εδώ θα είναι μόλις η 2η προβολή, 78 χρόνια μετά τη δημιουργία της.

Το τραγούδι του γκρι περιστεριού του Στανισλάς Μπαραμπάς (Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες).

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: