Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού, το κινηματογραφικό φεστιβάλ Animasyros ρίχνει αυλαία  με τελευταίο σταθμό της περιοδείας του τη Μύκονο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να τους μυήσει στον μαγικό κόσμο του animation -και όχι μόνο!

Ειδικότερα, το Σάββατο 27 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο, στον Γιαλό Μυκόνου, με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), θα παρουσιαστούν προγράμματα προβολών για παιδιά και μεγάλους και θα υλοποιηθεί ένα εργαστήριο κινούμενων σχεδίων για παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών.

shutterstock_305669933-766x744

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Animating Mykonos», η σχεδιάστρια κινούμενων σχεδίων Κατερίνα Κρεμασιώτη θα βρίσκεται στον χώρο και θα καθοδηγεί τους μικρούς επισκέπτες της διοργάνωσης να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία κινούμενων σχεδίων, που θα απεικονίζει το πώς αντιλαμβάνονται το τοπίο του νησιού τους, με χρήση της τεχνικής των ντεκουπαρισμένων υλικών (cut out), σε μορφή τρισδιάστατου βιβλίου (pop up book).

Μετά το πρωινό εργαστήριο, από τις 9 ώς τις 10 το βράδυ, θα γίνουν εξωτερικές προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει και στις προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, από τις 10 το βράδυ ώς τις 12 τα μεσάνυχτα, θα προβάλλονται μερικές από τις των καλύτερες ταινίες του «Animasyros 8.0».

AnimaSyros-Thessaloniki-766x750

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων «Αnimasyros», που τους προηγούμενους μήνες ταξίδεψε σε Λάρισα, Σύρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τήνο, ρίχνει αυλαία στη Μύκονο, που γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι ο τελευταίος σταθμός του.

Αιτήσεις συμμετοχής για το παιδικό εργαστήριο υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο production@animasyros.gr

 

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αnimasyros

www.animasyros.gr

Μοιράσου το άρθρο: