Το ντοκιμαντέρ «Ο Τερματισμός» (Finishline), σε σκηνοθεσία Ελιάνας Αμπραβανέλ, προβάλλεται σε συνεργασία με τo MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού απέναντι σε «σπάνια» παιδιά και νέους.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ομάδας Finish Line που θα συνοδεύσει τα δύο μέλη του MDA Ελλάς, την παραολυμπιακή αθλήτρια κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και τον Ανδρέα Χότζα, στην κλασική μαραθώνια διαδρομή των 42χλμ. με ειδικά τροποποιημένα αμαξίδια.

learn-logo1

Λίγα Λόγια για το MDA Ελλάς

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, ξεκίνησε τη δράση του και στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.

Το MDA Ελλάς δεν έχει και δεν είχε καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του. Ως εκ τούτου, όλες οι δράσεις του υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του, αλλά και το μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό, αποτελούν οι εκδηλώσεις  που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του MDA Ελλάς μπορείτε να βρείτε εδώ

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

«Ο Τερματισμός» είναι ένας οδηγός για σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ο οποίος παρακολουθεί τις ζωές τριών «αειθαλών εφήβων» που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει με κάθε χιλιόμετρο!

idomeneas

 

Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία.

 

 

andonisΟ Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο.

 

steliosΟ Στέλιος είναι ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στην Ελλάδα, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Κάθε φορά που περνούν τη γραμμή του τερματισμού, έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στον καθημερινό ήρωα που κρύβουν μέσα τους!

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτιδα

Η Ελιάνα Αμπραβανέλ είναι σκηνοθέτις, εικαστικός και μαραθωνοδρόμος. Το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Roughcut» έκανε πρεμιέρα στο 15ο ΦΝΘ και προβλήθηκε στον κιν/φο Δαναό.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το trailer εδώ

INFO

Ημερομηνία: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο

Ώρα: 19.30

Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση στο 213 0109300 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00- 17:00)

Attend στο event εδώ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, Τηλ.: 210 3475518, 210 3453548

press@athens-technopolis.gr

www.technopolis-athens.com

Μοιράσου το άρθρο: