Τη «Χαρτοπαίχτρα», μία από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Το Θέατρο της Δευτέρας», στις 15 Ιουλίου 2019, στις 20:00.

ΣκηνοθεσίαΓιώργος Εμιρζάς.     

ΣυγγραφέαςΔημήτρης Ψαθάς.

Μουσική επιμέλειαΝικόλας Βιβλάκης.

Σκηνικά-κοστούμιαΤάσος Ζωγράφος.

Διεύθυνση παραγωγήςΣτέλιος Αντωνιάδης.

ΠαίζουνΚατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Τζόλυ Γαρμπή, Γιάννης Βούρος, Ελένη Φιλίνη, Παύλος Χαϊκάλης, Ευτυχία Μοσχάκη, Λάμπρος Κοτσίρης, Φώτης Αρμένης, Γιώργος Βασιλείου, Ορφέας Ζάχος, Θανάσης Θεολόγης, Ναπολέων Καλής, Ελένη Καψάσκη, Κώστας Κοκκάκης, Θέμης Μάνεσης, Έλενα Στρατή.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Δεκαετία του ’60. Μια αγιάτρευτη χαρτοπαίχτρα, η Αλέκα, οδηγείται εξαιτίας του πάθους της σε διάφορες παρεξηγήσεις. Ο άνδρας της, ο Ανδρέας, αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της γυναίκας του και την αδιαφορία της προς όλους και όλα, αποφασίζει να τη γιατρέψει μια και καλή από το πάθος της, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της ζήλιας. Έτσι, αρχίζει να κάνει κόρτε σε μία συμπαίκτριά της. Τα παιδιά του ζευγαριού, όμως, δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του πατέρα τους και ανησυχούν για τη μοίρα της οικογένειας.

Έπειτα από διάφορες περιπέτειες, η χαρτοπαίχτρα δίνει τον μεγάλο όρκο: «να μην ξαναπιάσει τράπουλα στα χέρια της», σταυρώνοντας ταυτόχρονα τα δάχτυλά της πίσω από την πλάτη του Ανδρέα!

Μοιράσου το άρθρο: