Το διάσημο θεατρικό έργο «TOP GIRLS» της Caryl Churchill παρουσιάζεται, κάθε Τετάρτη έως Κυριακή, στο Θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Κεντρική ηρωίδα του TOP GIRLS είναι η Marlene, μια φιλόδοξη γυναίκα καριέρας, υπεύθυνη ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας για γυναίκες, μια «σιδηρά κυρία» που ανέρχεται θυσιάζοντας συνεργάτες, καθώς και τη δική της ευαίσθητη, ανθρώπινη πλευρά στον βωμό της επιτυχίας. Παρόλο που το έργο είναι γραμμένο σε ρεαλιστικό κώδικα, ξεκινά με μια διάσημη ονειρική πρώτη σκηνή, όπου ιστορικοί και διάσημοι μυθοπλαστικοί γυναικείοι χαρακτήρες καταθέτουν με ευφάνταστο τρόπο τις ιστορικά διαφορετικές πτυχές του ζητήματος της κοινωνικής θέσης των γυναικών. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στον χρόνο συγγραφής του έργου, όπου με μια σειρά από συναρπαστικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σύγχρονες γυναίκες και σημαντικές ανατροπές, η συγγραφέας αναπτύσσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς της με θεατρικά ευφρόσυνο τρόπο και υπέροχους σκηνικούς χαρακτήρες, δημιουργώντας ένα θέαμα με παλμό.

Έργο πρωτότυπο ως προς τη δομή του, με εξαιρετικά λεπτό χειρισμό στο χιούμορ του, την ποιητικότητα, την ιστορικότητα αλλά και την κριτική του στάση απέναντι στην κοινωνική θέση της γυναίκας και μην έχοντας χάσει τίποτα απ’ τη φρεσκάδα του απ’ τη δεκαετία του ‘80, το TOP GIRLS διέπεται από μια βασική φεμινιστική προβληματική, δίνοντας μια πολύ καλή βάση για έναν ουσιαστικό διάλογο επί του θέματος. Παρόλα αυτά, δεν είναι ένα έργο για τον φεμινισμό αλλά για τη γυναίκα, την πολιτική και κοινωνική της θέση.

Συντελεστές

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος    
Κοστούμια: Κλερ Μπρέισγουελ 
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού  
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης
Γραφιστική επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης, Χρυσούλα Κοροβέση

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Βίκυ Βολιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίσσυ Τουμάση, Ειρήνη Μακρή

 

Παραστάσεις:

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:00

 
Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη

17€-κανονικό

15€-φοιτητικό & άνω των 65

12€-ανέργων

Πέμπτη-Παρασκευή

15€-κανονικό

12€-φοιτητικό και άνω των 65

10€-ανέργων

Σάββατο-Κυριακή

20€-κανονικό

15€-φοιτητικό & άνω των 65

12€-ανέργων

 

Θέατρο Πόρτα

Μεσογείων 59, Αθήνα

Τηλ: 210 7711333

www.porta-theatre.gr

Μοιράσου το άρθρο: