Την εικαστική έκθεση «Τούτος ο τόπος, ο δικός μας» παρουσιάζει η ζωγράφος Κατερίνα Κωστογιάννου στο Contemporary Space Athens έως τις 29 Οκτωβρίου 2017. Τα έργα αποτυπώνουν με ρεαλισμό εικόνες του πολυποίκιλου ελληνικού περιβάλλοντος, πραγματικές ή φανταστικές, απομονώνοντας και εξιδανικεύοντας τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα κάθε τόπου.

Η πλαστικότητα στη σύνθεση των όγκων, οι φόρμες που δημιουργεί το φως και η σκιά πάνω στη λαϊκή αρχιτεκτονική, μέσα από μια απόλυτα προσωπική ματιά, δημιουργούν ονειρικές ζωγραφικές αποτυπώσεις.

Έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Κατερίνα Κωστογιάννου

Η Κατερίνα Κωστογιάννου είναι ζωγράφος και πολιτικός μηχανικός και ασχολείται με την ζωγραφική από το 1980. Επί 15 χρόνια σπούδασε σχέδιο, σύνθεση, χρώμα, τεχνικές, ιστορία της Τέχνης στα εργαστήρια των Γιώργου Κουζούνη, του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού και «Τέχνη ίσoν Γέννηση» της καθηγήτριας Χριστίνας Μούρα.

Επικεντρώθηκε στην εξειδίκευση τεχνικών ακουαρέλας, ακρυλικού και ελαιογραφίας με μεγάλη θεματική ευρύτητα που εκτείνεται από την ανθογραφία στην νεκρή φύση και από την ανθρώπινη φιγούρα σε θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το ελληνικό τοπίο.

Έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 25 ομαδικές.


info 

  • Contemporary Space Athens: Μητροπόλεως 74, Αθήνα
  • Τηλ.: 210.3428511
  • Διάρκεια έκθεσης: 06/10/2017 – 29/10/2017
  • Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή, 14:00-21:00

Μοιράσου το άρθρο: