Τρία χάλκινα κύπελλα κατέκτησε η φοιτητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Aristotle Racing Team (ART), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student, που διεξήχθη στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, καταγράφοντας το δικό της ιστορικό ρεκόρ.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ με το ART-18, το νέο βενζινοκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιό τους, κατέλαβαν στη γενική κατάταξη των αγωνισμάτων την τρίτη θέση μεταξύ 28 ομάδων απ’ όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 668,95 πόντους με άριστα τους 1.000, ενώ, παράλληλα, κατέκτησαν την τρίτη θέση στις κατηγορίες «Δυναμικό αγώνισμα αντοχής-Εndurance» και «Μηχανολογικός σχεδιασμός-Engineering Design».

Tο αγωνιστικό μονοθέσιο ART -18

Η Αristοtle Racing Team δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτήτριες και φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο και μεθοδικότητα στη μελέτη, στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου.

Έχοντας αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία και ιδιαίτερα υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες Formula Student, η ART κατατάσσεται στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα και μεταξύ των κορυφαίων ομάδων παγκοσμίως.

Για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, η οποία συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες σε τρία αγωνίσματα, μιλάει στη «Ραδιοτηλεόραση» ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνος της ART, Νικόλαος Μιχαηλίδης.

«Η συγκεκριμένη διάκριση είναι αποτέλεσμα διετούς προσπάθειας 50 και πλέον φοιτητών μας που συνεργάστηκαν για έναν κοινό στόχο, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο υψηλών επιδέσεων και αξιοπιστίας. Η αθροιστική εμπειρία των τελευταίων 13 ετών από την ίδρυση της ART και η κατασκευή 6 αγωνιστικών μονοθεσίων αποτελούν τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη πορεία την επόμενη χρονιά με την κατασκευή του 7ου μονοθεσίου της ομάδας».

Μεγάλη χαρά, ενθουσιασμό, ανακούφιση αλλά και δικαίωση για τη σκληρή και απαιτητική δουλειά και τους κόπους τους, αισθάνονται τα μέλη της ομάδας.

O αρχηγός της ΑRΤ, Γιώργος Γκέσιος

«Και η περσινή ομάδα που έφτιαξε το μονοθέσιο κι εμείς που αναλάβαμε μερικές βελτιώσεις και προσθήκες για τον διαγωνισμό της Ολλανδίας, νιώθουμε απεριόριστη χαρά για τη θέση που κατακτήσαμε. Αισθάνθηκα πως όλη η πίεση, η κούραση, η σκληρή δουλειά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα δικαιώθηκαν και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Μία ολόκληρη χρονιά προετοιμασίας κρίνεται μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Οφείλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου, μα πιο πολύ στον συνάδελφο και φίλο σου που προσπαθεί από την αρχή δίπλα σου, πως δεν έκανε καμία θυσία χωρίς λόγο. Και εμείς τα καταφέραμε. Κάναμε υπερήφανο το Πανεπιστήμιό μας, αφήνοντας μία αξιοσημείωτη επίδοση για τις ομάδες που θα μας διαδεχθούν, όπως είχε κάνει η ομάδα μας και το 2012» τονίζει ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, και αρχηγός της ΑRΤ, Γιώργος Γκέσιος.

Tα 3 Κύπελλα που κατέκτησε η Aristotle Racing Team σε ισάριθμες κατηγορίες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula Student, στην πίστα του Assen στην Ολλανδία

 

Μοιράσου το άρθρο: