Ο «Βαθύς αναστεναγμός», μια παράσταση χορού, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα Dolce Agonia της Καναδής Nancy Huston, παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα ΓΑΒ στον Κινητήρα.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια γιορτινή μέρα, στην αρχή της χιλιετίας, μια παρέα μεσήλικων στην πλειονότητά τους συνδαιτυμόνες, βρίσκονται γύρω από ένα αιωρούμενο τραπέζι με σκοπό να συνφάγουν, να μοιραστούν, να επικοινωνήσουν. Το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον συνυπάρχουν μέσα από τις δράσεις, τους σωματικούς διαλόγους και τις  κρυφές αναμνήσεις τους, ενώ το θεϊκό στοιχείο λειτουργεί ως παρατηρητής κι ανατροπέας της ροής των πραγμάτων.

Πού κρύβεται το τρυφερό-ζωώδες σώμα μας; Πώς τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις δημιουργούν τον χάρτη του κορμιού και της φωνής; Πώς αυτά εκτονώνονται κι εκφράζονται κινητικά μέσα από την εξέλιξη της φόρμας των σωματικών δραστηριοτήτων όπως ο αναστεναγμός, ο βήχας, το γέλιο, το κλάμα, η πορδή, ο λόξυγγας, το φτάρνισμα;

Με εφαλτήριο το συγκλονιστικό έργο της Nancy Huston και σημαντικούς ερμηνευτές του χορού, της μουσικής και της περφόρμανς, ο Βαθύς αναστεναγμός καταπιάνεται με χιούμορ και (αυτό)σαρκασμό με τους πόνους και τις ουλές που συλλέγει καθένας στην πορεία της ζωής του, χωρίς, όμως, να στερείται ποτέ τις μικρές και μεγάλες χαρές της.

Σκηνική σύνθεση: ΓΑΒ (Αντιγόνη Γύρα, Βίκυ Αδάμου, Ιάσονας Βενετσανόπουλος)

Σκηνικά: Βίκυ Αδάμου, Ιάσονας Βενετσανόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αντιγόνη Γύρα, Ιωάννα Καμπυλαυκά

Μουσική σύνθεση κι επιμέλεια: Ορέστης Τάνης

Σύμβουλος δραματουργίας: Άννα Τσίχλη

Φωτισμοί: Αnti Steve

Βοηθός ομάδας ΓΑΒ: Χριστίνα Παπαδάκη

Βοηθός σκηνογραφίας-ενδυματολογίας: Φανή Κοκκολάκη

Ερμηνεύουν: Βίκυ Αδάμου, Κωστής Δασκαλάκης, Νίκος Δραγώνας, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Γρηγόρης Σερμπής, Κατερίνα Σκιαδά, Joe Tornabene

Guest: Ana Sanchez Colberg

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο 21.30 και Κυριακή & Δευτέρα 20.30

Διάρκεια: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (ανέργων, φοιτητικό)

Κινητήρας

Ερεχθείου 22, Ακρόπολη

Τηλ: 210 9248328

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: