Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 21:00, στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η τζαζ τραγουδίστρια και τρομπετίστα Georgina Jackson και η avant-garde αρπίστα Maria-Christina Harper παρουσιάζουν το project Women of Jazz, μέσα από ένα εκρηκτικό ντουέτο.

Tα τζαζ ηχοχρώματα που δημιουργεί η Georgina Jackson με την τρομπέτα της και η χαρακτηριστική φωνή της μπλέκονται δημιουργικά με το ευρηματικό παίξιμο της Maria-Christina Harper στην ηλεκτρική άρπα. Οι δύο καλλιτέχνιδες, που συνεργάστηκαν πρώτη φορά στην παράσταση «Irving Berlin: From Rags to Ritzes» περιοδεύοντας στη Μεγάλη Βρετανία, έρχονται στον Φάρο.

Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, παρουσιάζουν το νέο τους project Women of Jazz, το οποίο περιλαμβάνει, τόσο δικά τους μουσικά κομμάτια όσο και κομμάτια άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Η Georgina Jackson, resident vocalist της Ronnie Scott’s Jazz Orchestra, έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους τζαζ χώρους και φεστιβάλ της Ευρώπης και έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους μουσικούς, από τον Arturo Sandoval μέχρι και τη Nancy Sinatra.

Η Maria-Christina Harper, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και την τζαζ, χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές στην άρπα αναπαριστώντας ήχους μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας. Έχει εμφανιστεί στο Montreal Jazz Festival και σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς, από τους Katie Melua και Soft Cell μέχρι και τον Ψαραντώνη.

 

Συντελεστές:

Georgina Jackson, φωνή, τρομπέτα

Maria-Christina Harper, άρπα

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Τηλ: 216 8091000

www.snfcc.org

Μοιράσου το άρθρο: