Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετέχει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου «Venice Open Stage – VOS», την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία και η ομάδα του θεάτρου επέλεξε να ανεβάσει την παράσταση «Οι εν τάφω». Η παράσταση, η οποία βασίζεται στο εμβληματικό έργο του Στράτη Μυριβήλη «Η ζωή εν τάφω», δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνοθεσία 4» (διδάσκων: αν. καθηγητής Μιχαήλ Μαρμαρινός, φοιτήτρια: Ευτυχία Σπυριδάκη) και αποτελεί διπλωματική εργασία στον «Θεατρικό Φωτισμό» (επιβλέπουσα: επ. καθηγήτρια Ελευθερία Ντεκώ, φοιτήτρια: Γεωργία Τσελεπή) και στη «Σκηνογραφία» (επιβλέπουσα: αν. καθηγήτρια Λίλα Καρακώστα, φοιτήτρια: Σεμίνα Τσούμα).

Τους ρόλους ερμηνεύουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, καθώς και απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Λίγα λόγια για την παράσταση από την ομάδα:

«Πενήντα χρόνια από τον θάνατο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες του 20ού αιώνα.

Ένα λογοτεχνικό έργο που έχει αγγίξει γενιές και γενιές άγγιξε και σήμερα μια ομάδα νέων ανθρώπων. Πολύ. Τόσο πολύ, που αποφάσισε να το διαβάσει και να το ξαναδιαβάσει, να το μελετήσει, να το αρθρώσει επάνω στη σκηνή, να το φωνάξει, να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά -και με σεβασμό- στις αφηγήσεις του λοχία Αντώνη Κωστούλα, ενός νέου που πολεμάει στην πρώτη γραμμή του χαρακώματος.

Το πιο φρικτό πράγμα στον κόσμο γράφτηκε σαν όμορφο ποίημα κι εμείς δεν καταλάβαμε πώς. Ελάτε να μην καταλάβουμε μαζί».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου «Venice Open Stage – VOS» ξεκίνησε το 2012 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην υπαίθρια σκηνή που στήνεται στο Campo San Sebastiano της Βενετίας, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Βενετίας IUAV (Università IUAV di Venezia). Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ συμμετέχει στο Φεστιβάλ από το 2015.

Συντελεστές:
  • Κείμενο: Στράτης Μυριβήλης
  • Σκηνοθεσία-δραματουργία: Ευτυχία Σπυριδάκη
  • Σκηνογραφία: Σεμίνα Τσούμα
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Γεωργία Τσελεπή
  • Μουσική: Στεφανομάριο Γαζίλας
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Λέλα Μεντεκίδου
  • Φωτογραφίες-βίντεο-τρέιλερ: Δημήτρης Sarrachino
  • Μετάφραση υπέρτιτλων στα ιταλικά: Ειρήνη Δουλάμη
  • Παίζουν οι: Γιάννης Βαρβαρέσος, Πηνελόπη Γρηγοριάδου, Τέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Αλεξάνδρα Ιγνατίδου, Φανή Ξενουδάκη, Κατερίνα Πλεξίδα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αθηνά Συκιώτη, Παναγιώτης Τόλιας

Μοιράσου το άρθρο: