Ο 20χρονος Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρωταθλητής ιστιοπλοΐας στις κατηγορίες σκαφών Optimist και Lase, από τους πιο ανερχόμενους νέους αθλητές, φιλοξενείται την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 20:30, στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Ες αύριον τα σπουδαία», που εστιάζει στην Ελλάδα της δημιουργίας και της καινοτομίας.

                                                «Ορίζοντας»

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει αποσπάσει πολύ σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατακτώντας χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Γεμάτος, πάθος, αφοσίωση και αγάπη για την ιστιοπλοΐα, ο Δημήτρης ετοιμάζεται να κατακτήσει τον επόμενο στόχο του: τη συμμετοχή του στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«Ες αύριον τα σπουδαία»
Πορτρέτα τού αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ,  οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το «είναι».

Μέσα από τον νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρτέρης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θωμάς Γκίνης

Ηχοληψία: Θάνος Πέτρου

Post Production: Γιώργος Αλεφάντης

Χειριστής Drone: Σταύρος Κωστόπουλος

Παραγωγή: SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.

Μοιράσου το άρθρο: