Οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «Europe» που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ1 αυτό το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016, στις 13:30.

Στην τελική ευθείαeva-boura-2 φαίνεται πως μπαίνει η επίλυση του Κυπριακού υπό τη σκιά των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται τόσο από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν όσο και από την επικείμενη συζήτηση Αναστασιάδη-Ακιντζί το Νοέμβριο για το  εδαφικό. Την ίδια ώρα, σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση της επίλυσης είναι και οι αμερικανικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων εν ευθέτω χρόνω θα επηρεάσει ανάλογα την πορεία των συζητήσεων και την τελική έκβασή τους.

Καλεσμένοι της εκπομπής, οι Κύπριοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ),  Νεοκλής Συλικιώτης (ΑΚΕΛ)  και  Δημήτρης Παπαδάκης  (ΕΔΕΚ).

Επιπλέον στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

  • Η πορεία της ελληνικής οικονομίας με φόντο τη συζήτηση για το χρέος και το μείζον θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Καλεσμένοι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Τις απόψεις του για το ζήτημα του χρέους καταθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.
  • Πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία. Ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Χάβι Λόπεζ μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή.
  • Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, που υπεγράφη στο Παρίσι.

Έρευνα-παρουσίαση: Εύα Μπούρα.

Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης.

Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη, Βάνα Μπρατάκου.

Μοιράσου το άρθρο: