Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στις «Μπουάτ της Πλάκας», με άρωμα νοσταλγίας και  υπέροχα τραγούδια από την περίοδο όπου άνθησε το Νέο Κύμα, παρουσιάζει η εκπομπή της ΕΡΤ2, «Η αυλή των χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 21:00.

Ο μελετητής και μουσικός παραγωγός Κώστας Παπασπήλιος έγραψε ένα βιβλίο, το οποίο εμπλουτίζει με την εγκυρότητά του και με το πλήθος των πληροφοριών του, εκείνη τη γόνιμη εποχή, όπου δημιουργήθηκε και άνθησε το «Νέο Κύμα». Σ’ αυτή την αξιέπαινη εργασία παρουσιάζονται όλες «Οι μπουάτ της Πλάκας», οι καλλιτέχνες, τα τραγούδια, οι συνεργασίες, οι επιχειρηματίες, οι ιστορίες και τα παραλειπόμενα μιας μεγάλης καλλιτεχνικής παρέας.

Καλεσμένος μας επίσης, ο Βαγγέλης Ντίκος, ο οποίος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη θρυλική «Απανεμιά» της οδού Θόλου.

Ο Κώστας Χατζής, ο καλλιτέχνης-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, η αισθαντική Ελένη Δήμου που τραγούδησε για εμάς τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο Παντελής Αμπαζής, η Πέρσα Σέργη και η Δανιέλα Χατζή, μας ταξιδεύουν σ’ αυτή την υπέροχη περίοδο του ελληνικού τραγουδιού.

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Χρήστος Μιχάλης (κιθάρα).

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Μοιράσου το άρθρο: