Την παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ παρουσιάζει η εκπομπή της ΕΡΤ2 «Σαν μαγεμένοι», με τον Γιώργο Δαράκη, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 20:30.

Το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα καταγράφει την προσπάθεια μιας οικογένειας να ζήσει σύμφωνα με τις επιταγές του αμερικανικού ονείρου. Μια επιλογή που τους κοστίζει πολύ ακριβά.Στην εκπομπή, ο  σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Σκεύας, και οι ηθοποιοί Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης και Τάσος Λέκκας μιλούν στον Γιώργο Δαράκη για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το έργο.

«Σαν μαγεμένοι»

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή μάς ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου, και με αρωγό χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος

Διεύθυνση παραγωγής: Κορίνα Βρυσοπούλου

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: