Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, παρουσιάζει την έκθεση «As One» στο Μουσείο Μπενάκη.

Τον Μάρτιο του 2016, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς (Marina Abramovic) ήρθε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το μεγάλης κλίμακας project, «As One» στο Μουσείο Μπενάκη. Το γεγονός της προσωπικής της παρουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, προέκυψε ύστερα από τη συνεργασία του MAI (Marina Abramovic Institute), με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Και τα δύο ιδρύματα εντόπισαν κοινούς στόχους, όπως η διάδοση της Τέχνης μέσα από δημόσιες δράσεις, ο εκπαιδευτικός τους ρόλος και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων. Ύστερα από έρευνα στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, κυρίως αυτού που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της performance, επιλέχθηκαν Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στο «As One» με μακράς διάρκειας performance, ενώ η Μαρίνα Αμπράμοβιτς παρουσίασε τη μέθοδό της, γνωστή ως Abramovic Method, έδωσε διαλέξεις, δημιούργησε δυνατές εντυπώσεις και παρέδωσε εν τέλει ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας, το οποίο προκάλεσε πλήθος συζητήσεων.Μ. Abramovic As ONE Last day

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συζητεί με τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία μιλάει τόσο για την έκθεση όσο και για τις μορφές της performance, τους Έλληνες καλλιτέχνες, τα media και τη σχέση της με το NEON.

Επίσης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά ακόμη 4 από τους 6 μακράς διαρκείας περφόρμερς που εντυπωσίασαν με το έργο τους και τους ρωτάει για την εμπειρία τους. Συγκεκριμένα, συναντά τον Λάμπρο Πηγούνη, τη Βιργινία Μαστρογιαννάκη, τη Νάνσυ Σταματοπούλου και τον Θοδωρή Τράμπα.

Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάζονται αποσπάσματα των περφόρμανς τους, καθώς και πλούσιο υλικό από όλες τις στιγμές της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Νάνσυ Σταματοπούλου-Κ. Ζαχαροπούλου

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος.

Μοντάζ-μιξάζ:  Νίκος Βαβούρης.

Οπερατέρ: Δημήτρης Κασιμάτης.

Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα.

Make up: Xαρά Μαυροφρύδη.

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Blackbird production.

 Θοδωρής Τράμπας-Κ. Ζαχαροπούλου

Μοιράσου το άρθρο: