Μπορεί να ματαιώθηκε για την ώρα η άφιξη περίπου 400 προσφύγων στο χώρο της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων, έπειτα από τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, ωστόσο χθες βράδυ έφτασαν στην Καρδίτσα 30 πρόσφυγες, έπειτα από πρωτοβουλία τοπικών μελών του Δικτύου Αλληλεγγύης, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε ιδιωτικό χώρο που πρόσφερε ο Δημοτικός Σύμβουλους της Καρ.Πο.Σ Κώστας Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να δώσει τον συγκεκριμένο χώρο, συνολικού εμβαδού 450τ.μ για τη φιλοξενία προσφύγων, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας, πρόταση που τελικά υλοποιήθηκε με την σφραγίδα και την έγκριση των αρμόδιων κεντρικών οργάνων που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του προσφυγικού.
Οι 30 πρόσφυγες, πρόκειται για οικογένειες, θα παραμείνουν προσωρινά στον συγκεκριμένο χώρο έως ότου ετοιμαστεί ένα κέντρο φιλοξενίας σε έναν από τους χώρους που έχουν προτείνει οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας και Τρικάλων. Σύμφωνα, με δημοσιογραφικές πηγές, εξετάζεται η λύση του πρώην εμπορικού κέντρου mall στο δρόμο Καρδίτσας- Τρικάλων, αφού μια τέτοια λύση, έχει το πλεονέκτημα ότι θα είναι προσβάσιμος και από Καρδίτσα και από Τρίκαλα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες είχαν φιλοξενηθεί και πριν λίγο καιρό σε ξενοδοχείο των Λουτρών Σμοκόβου και δέχθηκαν να έρθουν στην Καρδίτσα, αφού προηγούμενα είχαν κάνει το ταξίδι προς την Ειδομένη και από κει στο Κουτσόχερο.

Μοιράσου το άρθρο: