Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου σήμερα το πρωί σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως επίσης και η Πολιτική Προστασία. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.

Αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους ωστόσο τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία από τις μεγάλες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, και στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιόνιας» οδού προς Αντίρριο, όπου νωρίτερα υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας.

Στη Ναύπακτο και σε γειτονικές περιοχές, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων και η ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης, ενώ στο Δρέπανο Αχαΐας περισσότερα από 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν σώα από κέντρο διασκέδασης, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες θαμώνες κέντρου διασκέδασης, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: