Συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους η ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων και συναθροίσεων. Έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ισχύουν τα αυστηρότερα μέτρα για τις άσκοπες μετακινήσεις, με 300 ευρώ για τον οδηγό, 150 ευρώ για τον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες, ενώ γίνεται ενδελεχής έλεγχος στις κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Λίγοι ήταν εκείνοι που αγνόησαν τις συστάσεις των αρχών, καθώς τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σήμερα έφτασαν πανελλαδικά τα 103.

Σχεδόν μηδενική ήταν η κίνηση σε βασικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου και τα λιγοστά λεωφορεία που κινούνταν ήταν και αυτά χωρίς επιβάτες. Οι αστυνομικοί ωστόσο παραμένουν στα μπλόκα. Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σήμερα βεβαιώθηκαν πανελλαδικά έως τις 15:00 το μεσημέρι 103 παραβάσεις για μετακινήσεις.

Οι 52 παραβάσεις ήταν για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας με τις 23 εξ αυτών στην Αττική. Οι υπόλοιπες καταγράφηκαν:
(11) στη Θεσσαλονίκη,
(8) στην Κρήτη
(7) στην Πελοπόννησο,
(1) στο Νότιο Αιγαίο,
(1) στη Δυτική Μακεδονία και
(1) στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 35 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

(EUROKINISSI)

Άλλες 51 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για άσκοπες μετακινήσεις με πρόστιμα των 150 ευρώ, οι 16 στην Αττική. Επίσης

(12) στην Κρήτη,
(3) στη Θεσσαλονίκη,
(8) στην Κεντρική Μακεδονία,
(2) στη Θεσσαλία,
(6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(2) στο Βόρειο Αιγαίο,
(1) στο Νότιο Αιγαίο και (1) στην Ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με χθες οι παραβάσεις ήταν σημαντικά λιγότερες σε όλη την επικράτεια. Το Μ. Σάββατο επιβλήθηκαν πρόστιμα για 85 μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και 930 για άσκοπες μετακινήσεις.

Πάντως ούτε σήμερα έλειψαν τα ευφάνταστα προσχήματα για μετακινήσεις όπως η περίπτωση μιας κάτοικου της Αράχωβας, η οποία συνέταξε βεβαίωση μετακίνησης για παροχή βοήθειας προς… φίλους επικαλούμενη τη δικαιολογία ότι “είναι μεγάλο το αρνί και δεν μπορούν να το φάνε μόνοι τους”. Η φωτογραφία της βεβαίωσης έκανε το γύρο του διαδικτύου. Η ίδια ήταν τυχερή που δεν έπεσε στην “τσιμπίδα” των άρχων.

Στην Κρήτη, το λουκέτο του κλειστού -λόγω των μέτρων- νέο Κοιμητήριο του Ηρακλείου, έσπασαν άγνωστοι τη Μ. Παρασκευή, προκειμένου να εισέλθουν στον χώρο. Ένα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όταν μια γυναίκα επιχείρησε να πηδήξει στον αύλειο χώρο. Ωστόσο, έγινε αντιληπτή και ειδοποιήθηκε η Δημοτική Αστυνομία. Η ίδια έφυγε προτού φθάσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 46.192 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Ν. Κουντούρης, Αντ. Καρανδεινός

Μοιράσου το άρθρο: