Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο στούντιο του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές  και το πρόγραμμα του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα τονίζοντας πως ο ίδιος έχει συγκεκριμένα σχέδια παρέμβασης για να ξαναπάρει ζωή ο τόπος και να επανέλθει η κανονικότητα. «Έχουμε φιλόδοξο σχέδιο για να αναδιοργανώσουμε την πολιτική προστασία. Θα αλλάξουμε τη νομοθεσία, θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορεί να αποφασίζει και θα επενδύσουμε στην πρόβλεψη. Υπάρχουν σαν το Μάτι 50 οικισμοί σε όλη τη χώρα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η επόμενη αντιπυρική περίοδος θα μας βρει σε μια διαφορετική κατάσταση» τόνισε.

H κάλπη μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες είπε ο Κ. Μητσοτακης μιλώντας στον ρ/σ Real FM, και απύθυνε πρόσκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή. Τόνισε πως οι πολίτες θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή.

Δεν μπορεί οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον Σκάι. Μιλώντας στον Real FM, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε θετικό, πάντως, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπασε το εμπάργκο.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα λέγοντας μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη».

Όταν του στερεί κάποιος τη δυνατότητα να πλακωθεί, να το πω απλά, εκεί φαίνεται η γύμνια του. Δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τα επιδόματα ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν να δίνονται, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ χρήσιμο εργαλείο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, «ένα σωστό εργαλείο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας που θα φτάσει το 1 δισ. Δεν θα αγγίξουμε τα άλλα επιδόματα. Δεν μπορεί όμως μια χώρα να στηρίζει την πολιτική της κατά της φτώχειας στα επιδόματα. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως μέσα στον πανικό του βάζει λόγια στο στόμα του.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις το 2020 με βάση τα εισοδήματα του 2019, μείωση του ΕΝΦΙΑ και εναρμόνιση του ΦΠΑ για το σύνολο της εστίασης από το Φθινόπωρο του 2019.

Ξεκαθάρισε όμως ότι για το 2019 δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και είπε ότι το επίδομα των συνταξιούχων που δόθηκε αντί του Δεκεμβρίου παραμονές των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος. Το επίδομα γέννησης θα συμπεριληφθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα ψηφιστούν μέσα στο καλοκαίρι με πρώτο αυτό της αναδιοργάνωσης του κράτους. Τον Οκτώβριο με τον προϋπολογισμό θα ψηφιστούν και οι μειώσεις στη φορολογία ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

Για τις ρυθμίσεις των χρεών ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα ξαναδεί το πλαίσιο των 120 δόσεων με στόχο να γίνει πιο απλό και να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης διέλυσε τη μεσαία τάξη. Αν αυτά που λέγαμε ήταν λαϊκισμός, οι πρώτοι που θα βαρούσαν “καμπανάκια” θα ήταν οι αγορές. Το 10ετές ομόλογο έχει πέσει στο 2,09. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές όχι μόνο προεξοφλούν τη νίκη μας αλλά θεωρούν πως αυτά είναι λογικά και εφαρμόσιμα» τόνισε προσθέτοντας πως δεν ζητά περίοδο χάριτος.

Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής, επανέλαβε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του υποψηφίου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται, προσέθεσε o πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του νοθετικού έργου ο κ.Μητσοτάκης είπε  ότι είναι έτοιμος για το επόμενο εξάμηνο και οτι υπάρχει υπάρχει σχέδιο παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, θα υπάρξει μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών και η γενική γραμματεία της κυβέρνησης είναι το νευραλγικό κέντρο της κυβέρνησης» τόνισε και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση θα έχει υπουργούς και υφυπουργούς, όχι αναπληρωτές πλην ενός, θα έχει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς σε επίπεδο υφυπουργών, θα φέρουμε ανθρώπους και από το εξωτερικό και τις Βρυξέλλες» είπε.

Ερωτηθείς για την κορύφωση της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, «Εχω τη Θεσσαλονίκη ως γούρι» και θα τελείωσω την προεκλογική μου εκστρατεία εκεί.

Στο ζήτημα του debate ο κ.Μητσοτάκης παρατήρησε ότι είχε συμφωνηθεί για την 1 η Ιουλίου, στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν μπορούσε γιατί θα ήταν στις Βρυξέλλες και θα γυρνούσε κουρασμένος. Που ήταν την 1η Ιουλίου ο κ. Τσίπρας; Σε κομματική συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην οποία πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, παρατώντας τη Σύνοδο Κορυφής και εκχωρώντας το δικαίωμα ψήφου της χώρας στον Ισπανό Πρωθυπουργό. Πρωτοφάνες. Ακυρώνει όμως το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι δεν θα μπορούσε να είναι στο debate. Δεν ήθελε να κάνει μια συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο κ.Μητοτάκης.

 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: