Συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης είχαν στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι παραμένουν στη συμφωνία για τη βορειοανατολική Συρία, τάσσονται υπέρ του επαναπατρισμού τζιχαντιστών της ISIS στις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσής τους ενώ θεωρούν απαραίτητη τη μεγαλύτερη οικονομική στήριξη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων.
Όσον αφορά στο ζήτημα του αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 μετά την αγορά των ρωσικών S-400, o Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να βρεθεί εναλλακτική λύση σε συνεννόηση με την Γερουσία, ενώ ο Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ.
Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε για άλλη μια φορά την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο ιεροκήρυκας συνεχίζει να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επέκρινε και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική Βουλή.

Σχετική είδηση: Τραμπ: Σύμμαχος η Τουρκία – Ερντογάν: Πάρτε πίσω τους τζιχαντιστές

Μοιράσου το άρθρο: