Δεν θα καταθέσει σήμερα στην προανακριτική της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Νέο αίτημα έστειλε η προανακριτική στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προκειμένου να εξεταστεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο Νίκος Παππάς και την Τετάρτη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη γραμματεία της επιτροπής διαβιβάστηκε επιστολή της κ. Τουλουπάκη στην οποία διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Υποστηρίζεται ότι η κλήτευση της κας Τουλουπάκη έγινε με παράτυπο τρόπο  και έφθασε με καθυστέρηση μίας ώρας και ενός τετάρτου από τα προβλεπόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγές της Προανακριτικής επιτροπής δήλωναν μετά το τέλος της συνεδρίασης πως πρόκειται για προσβλητική και καταχρηστική συμπεριφορά. Πρόκειται για μια τυπική παρατυπία για την οποία δεν πρόκειται ως Επιτροπή να ζητήσουμε ευθύνες από το αστυνομικό όργανο. Επίσης μέλη της επιτροπής  υπογράμμιζαν ότι η κα Τουλουπάκη ήταν ενήμερη για την κατάθεση της  από τις 12 Φεβρουάριου ότι θα καταθέσει σήμερα επομένως εξέλειπαν οι λόγοι για να αρνηθεί να καταθέσει σήμερα. Επόμενη ημερομηνία κατάθεσης η επόμενη Πέμπτη ενώ την επόμενη Τρίτη  έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Ν. Παππά ενώ την Τετάρτη  ο κ. Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κ Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε σήμερα στην ΕΡΤ ότι τον Μάρτιο του 2016 έγινε συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή  και συμμετείχε και ο κ. Παπαγελόπουλος αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που του αποδίδονται.  Ο κ. Παπάς  εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε  κατόπιν παράκλησης της ισραηλινής πλευράς και δεν υπήρχε ούτε καν υποψία αυτών των οποίων περιγράφονται στην κατάθεση του επιχειρηματία.

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγελόπουλο βρίσκεται στην  επιστημονική επιτροπή με επιστολή της προανακριτικής και είναι θέμα  ημερών αν όχι ωρών η γνωμοδότηση της.

Πληροφορίες  θέλουν όλα τα μέλη της Προανακριτικής να εκφράζουν δυσαρέσκεια και να κάνουν λόγο  για καταχρηστική συμπεριφορά Τουλουπάκη.

Η πολύωρη χθεσινή κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, προκάλεσε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Ο μάρτυρας είπε ότι έπεσε θύμα εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός τον στοχοποίησε για εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ και, σε συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016 παρουσία του Νίκου Παππά, του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να κλείσουν οι υποθέσεις του στη δικαιοσύνη.

Τις καταγγελίες Μιωνή διέψευσε ο κύριος Παπαγγελόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ενισχύεται η πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Νίκος Παπάς ανέφερε πως οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν να φουσκώσουν μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2013.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: