Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα 1η Φεβρουαρίου το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους. Ο νέος, αυξημένος κατά 11%, κατώτατος μισθός θα διαμορφώνεται στα 650 ευρώ μικτά. 880.000 εργαζόμενοι ωφελούνται από την αύξηση αυτή, ενώ αυξάνονται 24 επιδόματα μεταξύ αυτών και της ανεργίας. Η ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου σημαίνει αύξηση 27% για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, θα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο και μετά την αύξησή του, ξεκαθάρισε μέσω της ΕΡΤ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε μια «νέα περίοδο για τους εργαζόμενους, με περισσότερα δικαιώματα και αξιοπρέπεια» και εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι τελικώς δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου το 2020, όπως δεν εφαρμόστηκε η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Διαρκής η προσήλωση στη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε, «άκρως προσβλητικό» για τους εργαζόμενους τον τρόπο που τοποθετούνται τα κόμματα, τα οποία το 2012 συνυπέγραψαν μείωση του κατώτατου και καθιέρωση του υποκατώτατου.

Η κυβερνητική σταθερότητα κρίθηκε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, τόνισε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έξοδο στις αγορές, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιμένει στα καταστροφολογικά σενάρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τι αλλάζει στις αποδοχές με τον νέο κατώτατο μισθό (video)

Μοιράσου το άρθρο: