Στην φυλακή οδηγούνται 3 από τους 4 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν στον 1ο τακτικό ανακριτή, για συμμετοχή τους στο μεγάλο, διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας όπου κατασχέθηκαν 1,2 τόνοι κοκαΐνης.

Τρία μέλη του κυκλώματος που απολογήθηκαν ήδη, αρνούνται τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι ακολουθούσαν εντολές ενός για συγκεκριμένο έργο και δεν είχαν καμία περαιτέρω σχέση με το κύκλωμα κοκαΐνης.

Ελεύθερη μετά την απολογία της αφέθηκε νεαρή γυναίκα από τη Μολδαβία, σύντροφος του φερόμενου ως υπαρχηγού του κυκλώματος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 15 ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα και την καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και να ισχυρίζονται ότι εκτελούσαν εντολές άλλου για συγκεκριμένο έργο, χωρίς να γνωρίζουν πολλά.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι αναγκάστηκε να μπει στην υπόθεση 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του, καθώς τον εκβίαζαν μέλη του καρτέλ ναρκωτικών.

Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, ενώ η αστυνομία αναζητά και άλλα μέλη του κυκλώματος, που διαφεύγουν της σύλληψης.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: