Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων όπου ένοπλοι άρπαξαν δέκα εκατομμύρια ευρώ. Mε στολή παραλλαγής και μάσκες εισέβαλαν σε αεροπλάνο ελάχιστα λεπτά πριν από την απογείωση και άρπαξαν τσάντα με τα χρήματα. Σε παράδρομο του αεροδρομίου έπεσε νεκρός ύστερα από καταδίωξη, o ένας από τους δράστες. Πρόκειται για δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων, το 2013 όταν απέδρασε μαζί με 11 άλλους κρατούμενους, ενώ είχε ακολουθήσει καταδίωξη κατά την οποία βρήκε τραγικό θάνατο μια κοπέλα. Δύο τουλάχιστον δράστες βαριά οπλισμένοι διαφεύγουν μετά το χθεσινό επεισόδιο στα Τίρανα, ενώ για το νεκρό, έγινε επίσης γνωστό πως στην Ελλάδα είχε στήσει θανάσιμη ενέδρα σε αρχιφύλακα και είχε κάνει ληστεία με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ στη Θεσπρωτία.

Η αλβανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ληστές της χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων χθες, είναι ο Αντβίν Μουράτι ο βαρυποινίτης δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013. Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν μαζί με τα χρήματα αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές.

Οι ληστές οπλισμένοι με καλάσνικωφ και χειροβομβίδες πέρασαν στην πίστα του αεροδρομίου επιβαίνοντας σε κλειστό ημιφορτηγό και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα φόρτωναν τους σάκους με τα χρήματα σε αεροπλάνο που είχε προορισμό την Βιέννη. Υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, τους φόρτωσαν στο βαν και διέφυγαν.

Ένας πυροσβέστης που τους αντιλήφθηκε ειδοποίησε την αστυνομία που τους καταδίωξε και σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ο ένας.

Οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο της διαδρομής και διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ τα χρήματα ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Είναι η τρίτη φορά τα τρία τελευταία χρόνια που ληστεύονται χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καραστεφανής

Μοιράσου το άρθρο: