Χωρίς την καταβολή διοδίων θα γίνουν αυτή την Κυριακή και την επόμενη οι μετακινήσεις ετεροδημοτών και δικαστικών αντιπροσώπων.

Την ελεύθερη διέλευση από τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου αλλά και από την Αττική Οδό, όλων των ετεροδημοτών προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών. Οι ελεύθερες διελεύσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου από τα μεσάνυχτα έως τις 12 τη νύχτα της Δευτέρας καθώς επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου τις ίδιες ώρες.

Ελεύθερη η διέλευση ΚΑΙ για τους δικαστικούς αντιπροσώπους οι οποίοι θα μετακινηθούν για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα. Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 12 τα μεσάνυχτα καθώς και από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 επίσης στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να επιδεικνύουν το έγγραφο τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Πιο συγκεκριμένα χωρίς διόδια θα μπορούν να μετακινηθούν οι ετεροδημότες στους αυτοκινητόδρομους

– στην Ολυμπία Οδός : δηλαδή στον αυτοκινητόδρομο: Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας

– στη γέφυρα Ρίου -Αντιρριου

– στον αυτοκινητόδρομο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη )

– στην Ιόνια οδό και στο τμήμα ΠΑΘΕ (Μεταμόρφωση – Σκάρφεια)

– στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας και στο τμήμα ΠΑΘΕ (Σκάρφεια – Ράχες)

– στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)

– στην Εγνατία Οδό

– καθώς και στην Αττική Οδό

Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως αυξάνει τη διαθεσιμότητα των θέσεων στα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα από την Τετάρτη 23. 5 έως και την Τρίτη 28.5 για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων συμπεριλαμβανομένων και των δυο πρωινών δρομολογίων express.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο: