Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι δύο νεαροί συλληφθέντες που κατηγορούνταν για την απόπειρα τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού στην πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης.

Στην απολογία τους, οι δύο κατηγορούμενοι, 27 και 28 ετών, αποδέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζει το κατηγορητήριο.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ, στον καθένα.

Ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος των δύο νεαρών για συνολικά 8 πράξεις και ειδικότερα, κατά περίπτωση, για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια στην απόπειρα έκρηξης, κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση (οι δύο πρώτες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιπες πλημμεληματικές).

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και τη Δευτέρα έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: