ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Κατατέθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μηχανισμού «Συν-εργασία», που έχει στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης με κρατική επιδότηση. Από 15 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου θα αναπληρώνεται το 60% των χαμένων αποδοχών για εργαζόμενους με μείωση έως 50% του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, και αφορά επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%. Γενναία θα είναι η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εισπράξουν νέα έκτακτη ενίσχυση οι επαγγελματίες που έμειναν κλειστοί μέσα στον Μάιο. Την Τρίτη καταβάλλονται οι αυξήσεις σε 240.000 επικουρικές συντάξεις τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας.

Ο μηχανισμός, κινείται οριζόντια σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Σκάι, και διαβεβαίωσε ότι «κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό, ακόμη κι αν δουλεύει το μισό διάστημα του μήνα»».

Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει την καταρράκωση των εισοδημάτων, χρειάζεται ένα νέο δίχτυ ασφάλειας για το σύνολο των πληττόμενων, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο: