ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Λεμεσό εντοπίστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές Κύπρου το απόγευμα της Πέμπτης (06/08) ο Ρώσος φερόμενος ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus, το οποίο θεωρείται ύποπτο για τα δραματικά γεγονότα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο επιχειρηματίας απάντησε σε σειρά ερωτημάτων από τις Αστυνομικές Αρχές, έπειτα από αίτημα των Αρχών του Λιβάνου, το οποίο υποβλήθηκε λίγες ώρες πριν και οι απαντήσεις του, όπως και σχετική αλληλογραφία θα αποσταλούν στο Λίβανο τις επόμενες ώρες.

Μέλη της Αστυνομίας Κύπρου μετέβησαν στο σημείο όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν, και με τον εντοπισμό του, του ζητήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το επίμαχο φορτίο, όπερ και εγένετο. Λίγη ώρα μετά, οι αστυνομικοί αποχώρησαν από την περιοχή.

Η Αστυνομία Κύπρου δεν έχει μέχρι στιγμής το παραμικρό επίσημο αίτημα για προσαγωγή, σύλληψη ή έκδοση του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος δεν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, το πλοίο δεν είναι εγγεγραμμένο στην βάση δεδομένων της Κύπρου, ενώ ούτε η φορολογική του βάση βρίσκεται επί Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα το μεσημέρι της Πέμπτης, το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέψευσε την πληροφορία ότι ο άνδρας είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν στην ΕΡΤ ότι σε περίπτωση που ζητηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία οποιαδήποτε συνδρομή, οι Αρχές θα την εξετάσουν. Όμως το ζήτημα αποτελεί θέμα νομικού και όχι πολιτικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

Μοιράσου το άρθρο: