Εβδομάδα σημαντικών οικονομικών εξελίξεων αυτή που μόλις ξεκίνησε, με την ΔΕΗ στην κορυφή της ατζέντας, καθώς την Πέμπτη πραγματοποιείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ την Παρασκευή ο οίκος Moody`s ανακοινώνει την αξιολόγησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, την Πέμπτη 22 Αυγούστου θα εγκριθεί η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Στάσση.

Στη συνέχεια η νέα διοίκηση σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτά θα πρέπει να κλειδώσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο επτά μονάδων βάσης ή 3,4% σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στο 2,04%. Η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, ενώ νωρίς το πρωί είχε διολιθήσει στο 0,08%, κινείται επίσης ανοδικά, στο 0,13% μετά το μεσημέρι. Πολύ κοντά στο 0,16% και η απόδοση του δεκαετούς πορτογαλικού.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις

Μοιράσου το άρθρο: