Κύκλωμα που «πουλούσε» άδειες οδήγησης, χωρίς οι υποψήφιοι να δίνουν καν εξετάσεις, εξάρθρωσε η αστυνομία. Έχουν ήδη συλληφθεί 9 άτομα εκ των οποίων οι επτά είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι δύο ιδιώτες από σχολές οδήγησης. Η παράνομη δραστηριότητα γινόταν με χρηματισμό, χωρίς την παρουσία των μελλοντικών οδηγών. Έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν αρχίσει και επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης ενώ ολοκληρώνεται η προανάκριση, για να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα.

Έστελναν τις άδειες στο σπίτι των υποψηφίων οδηγών, υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών, του νότιου τομέα της Αθήνας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας της αστυνομίας, αφού οι μελλοντικοί οδηγοί δεν ήταν καν εκεί.

Στη σοβαρή αυτή υπόθεση χρηματισμού που αποκάλυψε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ οι έρευνες ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις. Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 7 υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας και δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.

Όπως αναφέρθηκε από αρμόδιους αξιωματικούς, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έκαναν πολυτελή ζωή.

Η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή της Ρένας Δούρου, προχώρησε σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες παραμείνει κλειστή από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

Μοιράσου το άρθρο: