Εύσημα στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για το  θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊου, έδωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ στη συνάντηση που είχε με τον Υπ.Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή τη δωρεά Προκοπίου  200.000 τεστ αντισωμάτων (της αμερικανικής εταιρείας Abbott) στο ελληνικό υπουργείο Υγείας,  ο Βασίλης Κικίλιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους δωρητές της Ελλάδας και τόνισε την πραγματική δυνατότητα από τους επιστήμονες να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία.

Ο Τζέφρει Πάιατ έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοιού. Όπως είπε, οι κινήσεις της κυβέρνησης έσωσαν ζωές και έπαιξαν ρόλο στην παγκόσμια θετική φήμη της Ελλάδος. Τόνισε οτι όλο το προσωπικό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδας νιώθει τυχερό που είναι στην χώρα μας και οτι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία.

«Η σημερινή συνάντηση έγινε με αφορμή τη συνεργασία των δύο κυβερνήσεων, που έφερε ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα που θα έχει η χώρα μας να χρησιμοποιήσει τεστ αντισωμάτων μιας πολύ μεγάλης αμερικανικής εταιρείας, της Abbott, στην τεράστια μάχη που δίνουμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος απέναντι στον κορονοϊό. Θα είμαστε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα πολύ υψηλής ευαισθησίας τεστ και θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αμερικανική κυβέρνηση και φυσικά την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη βοήθεια και τη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιστήμονές μας, να χρησιμοποιήσουν διαγνωστικά και επιδημιολογικά αυτά τα εργαλεία, για να προφυλάξουμε καλύτερα τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα με δωρεές, για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία με Μέσα Ατομικής Προστασίας και να έχουμε και τα κατάλληλα τεστ.

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ έδωσε συγχαρητήρια και στον υπουργό κ. Κικίλια, για την ηγεσία του σε αυτή την προσπάθεια, στον υφυπουργό  αλλά και στις εκατοντάδες Έλληνες γιατρούς, εργαζόμενους σε νοσοκομεία, νοσηλευτές, οδηγούς ασθενοφόρων,που όπως είπε, είναι οι ήρωες αυτής της ιστορίας τους τελευταίους μήνες. «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, κάτι που όλοι μας θα θυμόμαστε, αλλά νομίζω ότι όλοι μας στην πρεσβεία είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή και αισθάνομαι δέος μπροστά στις υπηρεσίες που προσφέρει ο ελληνικός τομέας υγείας», είπε ο κ.Πάιατ.

Ο αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και στον ανώτατο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, ο οποίος ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ρόλο της ως μιας από τις χώρες που πραγματοποιούν δοκιμές του σκευάσματος Remdesivir της Gilead -όπως είπε- ως πιθανού φαρμάκου για τη θεραπεία του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΙΡΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο: