Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν οι εργασίες του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο την έγκριση της απόφασης της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του πρότεινε κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ καλώντας τους βουλευτές να εγκρίνουν τις προτάσεις. «Είναι μια κίνηση που τη χρωστάμε σε όλους εκείνους και εκείνες που σήκωσαν στην πλάτη τους το βάρος της χρεοκοπίας και της προσαρμογής», τόνισε.

Ο κατώτατος θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, την ώρα που ετοιμάζεται η πρώτη έξοδος στις αγορές.

Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του Economist, στο οποίο εκτίμησε ότι το 2019 «θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Από παρίας της διεθνούς σκηνής και μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, η χώρα μας έγινε πρωταγωνίστρια θετικών εξελίξεων στα Βαλκάνια, σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Σε άρθρο του, που επίσης, δημοσιεύεται στην ελληνική έκδοση του Economist, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,  υποστηρίζει την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής για μία καλύτερη ζωή».

Σημειώνει δε, ότι «η Ελλάδα παρά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης δεν έχει γυρίσει σελίδα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικές ειδήσεις: 

Μοιράσου το άρθρο: