Διευρύνεται η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κορονοϊού. Την ίδια ώρα, γονείς μαζί με τον Δήμαρχο Καισαριανής συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το 1ο ΓΕΛ, που είναι όμορο με το κλειστό 2ο ΓΕΛ, προκειμένου να αιτηθούν να κλείσει και το δικό τους. Στο Κερατσίνι, ένας μαθητής μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία είχε εμφανίσει συμπτώματα, έκανε το τεστ και ήταν αρνητικό. Τη Δευτέρα πήγε στον αγιασμό και την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε το σχολείο του ότι ο μαθητής ήταν τελικά κρούσμα θετικό στον κορονοϊό, είχε γίνει λανθασμένη διάγνωση.

Τα δύο σχολεία μοιράζονται το ίδιο προαύλιο και την ίδια πύλη εισόδου – εξόδου, ενώ διαθέτουν μικρές τάξεις που φοιτούν πάνω από 25 μαθητές στην καθεμιά.

«Θέλουμε σχολεία ασφαλή» τόνισε στην εκπομπή «Από τις 6» ο ειδικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ανδρέας Παπαδαντωνάκης. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ διοργανώνουν στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Ποια σχολεία κλείνουν

-Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Λέσβου (αναστολή έως 18/09)

-Όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (αναστολή έως 18/09)

-Το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (αναστολή έως τις 27/09)

-Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο (αναστολή έως τις 27/09)

-Το Δημοτικό Σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (αναστολή έως 18/09)

-Το Νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα Λήμνου (αναστολή έως 18/09)

-Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας (αναστολή έως 18/09),

-Τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας (αναστολή έως τις 27/09).

Δείτε την λίστα  του Υπουργείου Παιδείας που ανανεώνεται συνεχώς.

Την Τρίτη αναμένεται να εκδικασθεί η υπόθεση της μητέρας η οποία κατηγορείται για υποκίνηση της κατάληψης του Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών – και για απειλή και εξύβριση σε βάρος των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο: