Τριάντα τέσσερις τραυματίες και ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια είναι ο έως τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού, των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους.

Τουρκία: Σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ έπληξε την Κωνσταντινούπολη (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε ειδικές δομές που δημιουργήθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς η μετασεισμική ακολουθία είναι σε εξέλιξη. Από χθες 188 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής με τον μεγαλύτερο στα 4,4, Ρίχτερ.

Συνεργεία πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους στατικότητας σε κτήρια. Προβλήματα έχουν ήδη εντοπιστεί 473 σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουατ Οκτάι. Οπως ανακοίνωσε από τους 34 τραυματίες, νοσηλευόμενοι παραμένουν μόνο οι δέκα.

Το σεισμολογικό παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών ανακοίνωσαν πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων δυτικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα της Ανατολίας, που έδωσε και το σεισμό το 1999 και το οποίο περνά κάτω από τη θάλασσα του Μαρμαρά. Το 1999 σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την πόλη Ιζμίτ, 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι.

Πηγή ΕΡΤ, Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη Αρ. Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο: