Τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε κάψουλα με  c-130 από το αεροδρόμιο Χρυσούπολης Καβάλας στην Αθήνα. Οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Δράμας, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε ούτε μία κλίνη ελεύθερη στη Βόρεια Ελλάδα για να τους δεχτεί.

Tο c130 αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας που ήταν και το κοντινότερο στο αεροδρόμιο.

Οριακή είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας, με 140 ασθενείς να νοσηλεύονται τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.  Ο ίδιος απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι και να τηρούν τα μέτρα, ενώ έκανε λόγο και για αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία, καθώς κρίνεται αναγκαίο για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών.

Για την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό από την περιφέρεια στην Αθήνα, μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει οριακά μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου ενώ ανέφερε ότι από το περασμένο καλοκαίρι έχουν γίνει πανελλαδικά πάνω από 50 αεροδιακομιδές ασθενών με covid.

Μοιράσου το άρθρο: