Στην Κύπρο, άλλα 30 κρούσματα του Covid-19 ανακοινώθηκαν χτες από τις αρμόδιες αρχές. Συνολικά ξεπερνούν τα 420, ενώ εννέα έχασαν τη μάχη με τη νέα νόσο. Καινοτόμος εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, «Ο Ιχνηλάτης», τους επιτρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. 

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Πάφο και την περιοχή της Λάρνακας, με τις τοπικές αρχές, να διενεργούν δειγματοληψίες για τεστ, από όλους τους κατοίκους, κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας.

Μία καινοτόμο εφαρμογή, που προωθεί το υπουργείο Ενέργειας και Τεχνολογίας – ο «Ιχνηλάτης», μπορούν να κατεβάσουν οι πολίτες που μετακινούνται στα κινητά τους και να συμβάλλουν στον περιορισμό της διασποράς καθώς η εφαρμογή καταγράφει «που έχει βρεθεί ο καθένας και με ποιούς έχει συναναστραφεί».

Το προξενικό γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, συλλέγει ονόματα και πιστοποιητικά Ελλήνων που επιθυμούν να επαναπατριστούν και χρήζουν ιατρικής φροντίδας που δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στην Κύπρο, είτε όσων έχασαν τη δουλειά τους και στερούνται πόρων και μέρους διαμονής.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση: Μανιάννα Καλογεράκη

Μοιράσου το άρθρο: