Το Παρίσι αποφάσισε να προσθέσει τις Μπαχάμες, τις Σεϋχέλλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα στην «μαύρη λίστα» του με τους φορολογικούς παραδείσους, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν, ενώ αύριο θα δημοσιευτεί στο Παρίσι έκθεση για τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Συνολικά η λίστα της Γαλλίας περιλαμβάνει 11 χώρες και εδάφη, ενώ η αντίστοιχη της ΕΕ οχτώ.

«Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα εγγράψουμε στην ‘μαύρη λίστα’ με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϋχέλλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια», δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο ‘σκληρή’ από αυτήν της ΕΕ».

Μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην «μαύρη λίστα» της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Βανουάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το άρθρο: