Οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στην Κάρυστο, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Από τις 7 το πρωί δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στις 10 ανακοινώθηκε ότι η φωτυάι έσβησε εντελώς.

Για προληπτικούς λόγους τη νύχτα  εκκενώθηκαν εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή. Από αυτές απομακρύνθηκαν 15 κάτοικοι ανάμεσα στις περιοχές Αετός και Μετόχι, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προειδοποιεί ότι και σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα και Χίο.

Η ΓΓΠΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: