Διασωληνωμένος και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται  στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, ο 30χρονος συντηρητής ασανσέρ, που καταπλακώθηκε από την καμπίνα ανελκυστήρα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι. Ο άτυχος άνδρας, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς είναι πολυτραυματίας. 

Όπως υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε ο 42χρονος εργοδότης του, με τον οποίο δούλευαν μαζί χθες το πρωΐ στο συγκεκριμένο ασανσέρ, στην πολυκατοικία επί της οδού Λαέρτου στο Παγκράτι,  ο 30χρονος δεν καταπλακώθηκε από την καμπίνα του ασανσέρ ενώ βρισκόταν στο φρεάτιο του υπογείου, όπως ήταν η αρχική εκδοχή του εργατικού ατυχήματος, αλλά βρισκόταν μέσα στην καμπίνα στον 5ο όροφο, όπου εκτελούσαν εργασίες αλλαγής των συρματόσχοινων και για άγνωστη αιτία η καμπίνα αποκολλήθηκε, πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση και ο άτυχος 30χρονος κατέληξε στο φρεάτιο του υπογείου.

Σε βάρος του εργοδότη του έχει σχηματιστεί δικογραφία από το τμήμα ασφαλείας Παγκρατίου, για βαριές σωματικές βλάβες εξ΄αμελείας, ενώ είναι σε εξέλιξη η προανάκριση και για τα αίτια του ατυχήματος.

Οι αρχές για τις συνθήκες του ατυχήματος εξετάζουν τρία σενάρια

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, που φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο, ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από την καμπίνα, ενώ εκτελούσε εργασίες στο φρεάτιο του υπογείου. Η καμπίνα του ασανσέρ έπεσε από τον 5ο όροφο στο ισόγειο αλλά μια σκάλα ανέκοψε σχετικά την πορεία της και δεν τραυματίστηκε θανάσιμα ο 30χρονος.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να ήταν μέσα στην καμπίνα την ώρα της «ελεύθερης πτώσης της» από τον 5ο όροφο στο ισόγειο.

Το τρίτο σενάριο, να υπήρξε έλλειψη συντονισμού στη διαδικασία των εργασιών συντήρησης του ασανσέρ

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος, Ζώης Κακκαβάς

Μοιράσου το άρθρο: