Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:44 σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 17 χλμ . Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θυματα ή ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Διευκρίνισε ότι ο σεισμός δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το ρήγμα της Ανατολίας και σημείωσε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί γύρω στα 4,6 Ριχτερ, κάτι που κρίνεται φυσιολογικό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Ο πρόσφατος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, δεν έχει τη γεωδυναμική δυνατότητα να προκαλέσει σεισμική δραστηριότητα σε μεγάλες αποστάσεις. Κατά συνέπεια ο σημερινός σεισμός θεωρείται ανεξάρτητος, στο πολύ δραστήριο τμήμα τα των Δωδεκανήσων» είπε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,4 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση περίπου 30 χλμ νοτιοανατολικά της Ρόδου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: