Στην δικαιοσύνη στέλνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την υπόθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, την οποία διερευνά το υπουργείο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από καταγγελίες ότι γίνονταν αγώνες στα «χαρτιά» με στόχο τη μοριοδότηση  αθλητών για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το πόρισμα οι αγώνες διεξήχθησαν, χωρίς επίσημους διαιτητές, τα φύλλα των αγώνων υποβάλλονταν στην επιτροπή πρωταθλήματος εβδομάδες μετά από την ημερομηνία διεξαγωγής τους, ενώ οι διαιτητές έβγαλαν δελτία και συμμετείχαν και οι ίδιοι ως αθλητές.

«Ακολουθεί η άμεση ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών για τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια. Πρόκειται για 9 νέους και 6 γυναίκες.Θα εξεταστούν και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στην ελληνική ομοσπονδία κρίκετ βάση του αθλητικού νόμου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δυνατότητα ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης αλλά και αναστολή επιχορήγησης», ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού: «Την άμεση ακύρωση των πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Γυναικών 2019, για σωρεία παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ο Λευτέρης Αυγενάκης. Η μη σύννομη διεξαγωγή τους διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, κατόπιν εντολής για διενέργειά της από τον κ. Αυγενάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.
Θα ακολουθήσει η ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών και αθλητριών και θα εξεταστούν οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ βάσει του αθλητικού νόμου».

Απο την πλευρά της  η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας Κρίκετ, που εδρεύει στην Κέρκυρα, υποστηρίζει ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με χρηματισμούς, είναι αναληθή και ψευδή, ότι λόγω σοβαρής υποχρηματοδότησης της ομοσπονδίας με μόλις 13 χιλιάδες ευρώ το χρόνο είναι αδύνατο σε μικρά πρωταθλήματα, όπως αυτό των παίδων για το οποίο γίνεται λόγος, να υπάρχει συνεχής επιτήρηση και σε κάθε περίπτωση, πως συμφωνούν και επαυξάνουν «εάν βρεθεί  ότι κάποιοι έχουν παρανομήσει, τότε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Η ελλιπής χρηματοδότηση δεν μας επιτρέπει να ελέγχουμε και να παρακολουθούμε τα πρωταθλήματα όπως θα έπρεπε», ανέφερε ο Γ.Γ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, Στέλιος Γούστης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ είχε στηθεί κύκλωμα στην Αθλητική Ομοσπονδία Κρίκετ η οποία παραχωρούσε πλαστές βεβαιώσεις επιτυχιών με αντάλλαγμα την έξτρα μοριοδότηση που προβλέπεται για την είσοδο των αθλητών στα πανεπιστήμια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες αθλητών που βεβαιώνουν πως δεν αγωνίστηκαν σε αγώνες για τους οποίους υπήρχαν πλαστά φύλλα αγώνος.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης, Ελίνα Κολύβα

Σχετική είδηση: Ι. Νικήτας: Συκοφαντίες και ψεύδη κατά της Ομοσπονδίας Κρίκετ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: